• „Náš tip na vynikající kávu“

    Káva vyrůstá na úrodné, vulkanické půdě, s pravidelnými srážkami, v ostrovním podnebí zahaleným mlhou a mraky, kryjící kávu před slunečním žárem. Všechny tyto faktory způsobují vznik vyjímečné kávy s vysokou přirozenou sladkostí a vůní kvítí, znatelnou zejména při pražení. Jedná se o kávu bohaté chuti s plným tělem, nižší kyselostí a nádherným kakaovým koncem.

    Aby se káva mohla nazývat Blue Mountain Jamaica, musí vyrůstat ve výškách do 1800 m v Portlandských osadách, St. Andrew, St. Mary a St. Thomas. Tato káva byla vypěstována na malých farmách nedaleko St. Thomas v mírně odlišné výšce, nenese tedy označení Blue Mountain, nicméně se jedná v podstatě o totožnou kávu!

    Odrůda: 100% Arabika – zpracování: washed EP

  • Tato zcela jedinečná káva se pěstuje na Costa Rice již od roku 1748.

    Kávové plantáže se nachází na velice úrodné půdě vulkanického původu, obsahující velké množství minerálů. Pěstuje se v nadmořských výškách nad 1500m.n.m. a nese označení SHB (strictly hard bean). Díky klimatickým podmínkám zde kávovníky rostou pomaleji a zrna zde dozrávají do výraznější chuťové plnosti. Tato káva má silné, krémové tělo, výrazné oříškové aroma, a velmi příjemnou sladkost. Dochuť je čokoládová, rozvinutá a čistá.

    Káva pochází z malých farem v regionu Tarrazú, zpracovatel: Coope Tarrazú RL

    Odrůda: 100% Arabika – Caturra a Catuaí, zpracování: washed EP

  • Ethiopie Sidamo je odborníky považována za jednu z nejlepších káv světa. Jedná se o zrna typu Longberry v nejvyšší kvalitě Mild, zpracovaná přírodní suchou metodou. Zrna jsou pražena na světlejší barvu, což je pro Ethiopskou kávu ideální.

    Tato káva byla vypěstována na malých farmách kolem náhorní plošiny Tana, v regionu s nejlepšími podmínkami pro pěstování kávy v celé Ethiopii!

    Ethiopská káva je doplňěna o naprosto vyjimečnou divoce rostoucí kávu z mysu Guardufui v Somálsku, kde ještě dosud divoce roste.

    Káva se vyznačuje nádherně kořeněnou, výraznou a velmi živou chuťí s extrémně dlouhým závěrem.

    Odrůda: 100% Arabika, poměr 80% Ethiopia / 20% Somalia, zpracování: natural

  • Přímo z pražírny Coffee Source nabízíme ke koupi 100 gr. balení pro domácí přípravu kvalitní kávy, která je vhodná zejména pro přípravu ve French pressu.